Facebook  Twitter  Instagram  Mail 
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13

ESDEVENIMENTS 2014-2015

 

 

 

PETITES JOIES (QUASI) OBLIDADES

DIMARTS 15 DE DESEMBRE A LES 20:00 H.

PROJECTAREM 

"LA DOBLE VIDA DEL FAQUIR"  

AMB L´ASSISTÈNCIA DELS SEUS DIRECTORS

ELISABET CABEZA I ESTEVE RIAMBAU

 

 

 

"La doble vida del faquir"

Direcció i guió: Esteve Riambau i Elisabet Cabeza

2005- 94 min.

Producció: Oberon Cinematogràfica

Fotografia: Albert Pasqual 

Música: Eduardo Arbide

 

"La doble vida del Faquir" torna a l´escenari d´un col.legi de Sant Julià de Vilatorta on, l´any 1937, en plena guerra Civil, un cineasta en la clandestinitat i nens orfes disfressats de sultans i exploradors, van rodar una exòtica pel·lícula d´aventures. Els seus protagonistes reviuen aquells dies de la infància en els que van poder canviar les bates per turbants orientals, mentre la realitat imposava el seu propi ball de disfresses amb uniformes militars i capellans vestits de paisà.

EL DIRECTOR: ESTEVE RIAMBAU

Va exercir l'especialitat de nefrologia fins al 1989, és professor titular del Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la Universitat Autònoma de Barcelona i, des de 2010, és el director de la Filmoteca de Catalunya.Juntament amb Elisabet Cabeza, ha codirigit els llargmetratges “La doble vida del Faquir” (2005) i “Màscares” (2009), tots dos estrenats al Festival de Cinema de Sant Sebastià i premiats en diversos certaments internacionals.Ha dedicat una particular atenció a la figura multimediàtica d´Orson Welles, materialitzada en els llibres Orson Welles. L'espectacle sense límits (1985), Orson Welles (1993) i Orson Welles. Una Espanya immortal (1993), com a coguionista del documental Orson Welles al país del Quixot (Canal +, 2000) i com a director escènic i adaptador de l'obra teatral Su seguro servidor, Orson Welles (2008), protagonitzada per Josep Maria Pou, estrenada al Festival Grec de Barcelona i finalista als premis Max de teatre.

 

 

LA DIRECTORA: ELISABET CABEZA

Neix a Sabadell l'any 1965. Llicenciada en Periodisme, treballa des de 1990 en el Diari Avui, primer en la secció de política internacional, després com a corresponsal a París i, des de 1996, en la secció de Cultura i Espectacles on s'ha ocupat fonamentalment de la informació cinematogràfica.FILMOGRAFIA

 

2005 LA DOBLE VIDA DEL FAQUIR

 

2009 MÀSCARES

 

 


 

PETITES JOIES (QUASI) OBLIDADES 

DIMARTS 1 DE DESEMBRE A LES 20:00 H.

PROJECTAREM "PRETEXTOS"  

AMB L´ASSISTÈNCIA DE LA SEVA DIRECTORA SILVIA MUNT

 

 

 

 

 

"Pretextos"

(2008- 98 min)

 

Intèrprets: Sílvia Munt, Ramón Madaula, Laia Marull, Francesc Garrido, Mercè LLorens

 

Direcció: Silvia Munt

Guió: Silvia Munt, Eva Baeza

Producció: Ovideo

Director de fotografia: David Omedes

Música: Eduardo Arbide

 

El matrimoni de Viena, directora de teatre, i Daniel, metge d´un geriàtric, travessa una greu crisi. Es volen, però no es suporten. Tots dos s´aferren a la seva activitat professional per omplir l´angoixant buit de les seves vides. Els seus mons i les seves necessitats són diferents, gairebé antagònics. 

 

Relat sobre les solituds, desitjos insatisfets i promeses que no es poden complir, però que es converteixen en un pretext per continuar vivint malgrat tot.

 

 

Festival de Màlaga (Millor direcció i millor fotografia)

 

 

La directora: Silvia Munt

Filmografia seleccionada

 

1998    Déjeme que le cuente (curt)

1999    Lalia (curt)

2001    Quia (curt documental)

2003    Gala

2004    Las hijas de Mohamed (TV)

2006    Coses que passen (TV)

2008    Pretextos

2011    Mar de plástico (TV)

2012    Mentiders (TV)

2014    El cafè de la Marina (TV)

2015    La granja del pas (Documental)

 

            (Premi millor documental- Festival de Valladolid)

 

 

 


 

PETITES JOIES (QUASI) OBLIDADES

 

 DIMARTS 24 DE NOVEMBRE A LES 20:00 H.

 

PROJECTAREM LA PEL·LÍCULA:  "L´HOME DEL METRO"

AMB L´ASSISTÈNCIA DEL SEU DIRECTOR JOAN VALL KARSUNKE

PREU: 3 €

 

 

L’HOME DEL METRO” 

Durada: 105 min.

Intèrprets: Ramón Julivert, Joan Vall

La història és la d’un home, Ramón, que porta més de 50 anys cantant òpera al metro de Barcelona, un personatge peculiar a qui diverses generacions han vist a les andanes del metro. No és ni un homeless ni un desheretat, és un ànima lliure que fa el que li dóna la gana. Cada dia al matí va vuit hores al seu banc de l’estació de Passeig de Gràcia per cantar òpera, passejar i parlar amb qui s’apropa a dir-li alguna cosa. Té més de vuitanta anys i només desitja fer allò que ha fet sempre, el que li plagui, cantar i menjar. Els seus passejos pel Park Güell i els dinars són dos moments que gaudeix gairebé sempre en solitud. 

 

 

 

 

Sobre el director: Joan Vall Karsunke

 

Barcelona, 1964. Fotògraf, guionista, actor i director de

cinema. Ha assistit, ininterrompudament des del 1986, al

Festival de Cannes com a fotògraf, i els seus treballs com

a reporter gràfic han estat publicats en diversos mitjans de

comunicació com Dirigido por…, Imágenes de

Actualidad L’Independent de Gràcia,entre d’altres.

 

Ha dirigit sis curtmetratges: "Mundó: Un plaer a l’ombra" (2007), al voltant del treball del pintor Ignasi Mundó; "E, homenatge a dos artistes" (2008), sobre l’obra del dibuixant Cesc; "El castell de Montjuïc" (2008); "Los árboles" (2009), protagonitzat per Paul Naschy, a competició al Festival de Sitges 2010; "Esperant" (2012), amb Manel Esteban Marquilles com a actor; "Santa Rosalía con Castellbisbal" (2013) filmat el 2010 i muntat tres anys després, i que narra una trobada amb el cineasta José María Nunes; i "Reptilarium" (2014), amb Antonio Mayans com a protagonista.

 

Director de dos llargmetratges: "Lentejas con espinacas" (2013), de tema gastronòmic, i "L’home del metro" (2013), que narra la història de Ramon, un cantant d’òpera que va cantar durant més de 50 anys al metro de Barcelona.

 

 

 


 

"PETITES JOIES (QUASI) OBLIDADES"


DIMARTS 17 DE NOVEMBRE A LES 20:00 H.

 

"TRAS EL CRISTAL"COMPTAREM AMB LA PRESÈNCIA DEL SEU DIRECTOR AGUSTÍ VILLARONGAAL FINALITZAR LA SESSIÓ US OFERIREM UNA CERVESA, PER GENTILESA DE MORITZ

 

 

 

 

 

 

 

Direcció i guió: Agustí Villaronga- Durada: 110 min.
Intèrprets: David Sust, Günter Meisner, Marisa Paredes, Imma Colomer


Durant la Segona Guerra Mundial el doctor Klaus (Günter Meisner) va torturar, assassinar i abusar de multitud de nens en els camps de concentració nazis.

Acabada la guerra, un intent de suïcidi l´obligarà a romandre connectat a un pulmó d´acer, ajudat per la seva dona i la seva filla.

L´aparició d´un jove que s´ofereix per cuidar-lo, farà que s´estableixi una relació sòrdida entre ells, basada en el desig, la venjança i la fascinació pel mal.

 

 

SOBRE EL DIRECTOR: 
AGUSTÍ VILLARONGA

  

Nascut a Mallorca, en 1953.

En 1987 dirigeix la seva primera pel·lícula “Tras el cristal”, sent seleccionada per al Festival de Berlín, premi de la critica de Mallorca, Premi Onda i Gran premi del Festival de Cinema de Barcelona.

 

Seguidament Julián Mateos i Maribel Martín li produeixen "El niño de la luna” (1989), guardonada amb un Premi Goya al millor guió original i nominada al millor director i pel·lícula.

El seu següent treball, “El mar” (2000) suposa el seu retorn com a autor d'una pel·lícula íntegrament seva. Presentada en el Festival de Berlín i nominada a l'Ós d'Or, l'única cosa que no causa és indiferència. El seu reconeixement es fa internacional i guanya el Premi Manfred Salzgeber a la innovació.


En 2002 dirigeix “Aro Tolbuckin, en la mente del asesino”, possibilitats del llenguatge fílmic barrejant estils, gèneres i formats. Va ser guardonat amb el Premi Ariel com a millor guió original i nominada a la millor pel·lícula i direcció.

En 2010 estrena “Pa negre” , amb una història centrada en la infància i adolescència d'un noi durant els foscos anys 40. Alhora que descobreix la sexualitat, es despertarà en ell una consciència moral.

Es presenta en el Festival de Cinema de Sant Sebastià (on la seva protagonista Nora Navas és guardonada com a millor actriu) i 13 de febrer de 2011 guanya 9 Premis Goya (entre ells el de Millor direcció) d'un total de 14 nominacions. Així com fou seleccionada per competir per l´Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa.


En 2015 ha estrenat “El rey de La Habana”. La seva protagonista Yordanka Ariosa va ser premiada en el Festival de Sant Sebastià com a millor actriu.

 

Filmografía seleccionada

1986  Tras el cristal

1989  El niño de la luna

1992  Al-Andalus (Documental)

1997  99.9

2000  El Mar

2002  Aro Tolbuckin- En la mente del asesino

2007  Després de la pluja (TV)

2010  Pa Negre

2012  Carta a Eva

2015  El Rey de la Habana

 

 

 


 

"PETITES JOIES (QUASI) OBLIDADES"

DIMARTS 10 DE NOVEMBRE A LES 20:00 H.

"LA TERANYINA"

 

 

AMB L'ASSISTÈNCIA
DEL SEU DIRECTOR ANTONI VERDAGUER 
 

  

L´acció transcorre l´any 1909 a una ciutat propera a Barcelona i dedicada a la indústria tèxtil. El Vapor
Rigau és una de les fàbriques més importants de la ciutat i els Rigau, una família de tradició i 
prestigi. Al seu voltant es teixirà una complexa  "teranyina" d´interessos, intrigues i lluites pel poder.Intèrprets: Fernando Guillén, Amparo Soler Leal, Sergi Mateu, Ramon Madaula, Jordi Dauder

Director: Antoni Verdaguer
Guió: Antoni Verdaguer, Jaume Cabré, Vicenç Villatoro, Jaume Fuster
Productors executius: Enric Gratacós, Alba Molas
Fotografia: Macari Golferichs
Música: Ramón MuntanerEL DIRECTOR: ANTONI VERDAGUER

 

Nascut a Terrassa el 1954, es forma en els ambients del cine club local i del cine amateur i independent,
de gran tradició a la seva ciutat natal. El 1972, obté una beca que li permet cursar estudis a París,
llicenciant-se  en direcció cinematogràfica el 1976.
El mateix 1976 s´incorpora al món professional com ajudant de direcció, director de producció o
responsable de càsting a nombroses pel·lícules i sèries per a la televisió, treballant amb Eloy de la Iglesia, 
Antonio Drove, Ventura Pons, Francesc Bellmunt, Josep Maria Forn, Luc Béraud, entre d´altres.

Filmografia

1987- L´Escot
1990- La Teranyina
1992- Havanera 1820
1994- Don Jaume, el conquistador
1995- Parella de tres
1996- Dones i Homes
2006- Raval, Raval...
2007- Estenent Ponts
2008- Cinemacat.cat
2010- Morir sense morir
2011- Indignados
2012- Jordi Dauder, la revolució pendent
2014- JMQ, a la recerca d´un somni

 


 

 

DISSABTE 24 D´OCTUBRE

A PARTIR DE LES 22:00 H.

 

3ª MARATÓ DE TERROR

 

ES PROJECTARÀN LES QUATRE PEL·LÍCULES DE LA SAGA “REC” 

PREU MARATÓ: 12 €

 

COMPTAREM AMB L´ASSISTÈNCIA DEL DIRECTOR JAUME BALAGUERÓ

I ALGUNS DELS ACTORS

 

LA MARATÓ SERÀ PRESENTADA PER L´ESCRIPTOR I PERIODISTA VICTOR RIVEROLA

 

 

 

 

 

22:00 H.-“REC” (2007)- 76 min.

Directors: Jaume Balagueró i Paco Plaza

Intèrprets: Manuela Velasco i Ferrán Terraza

 

00:00 H.-“REC2” (2009)- 81 min.

Directors: Jaume Balagueró i Paco Plaza

Intèrprets: Manuela Velasco, Oscar Zafra

 

01:45 H.- “REC3: Génesis” (2012)- 81 min.

Director: Paco Plaza

Intèrprets: Leticia Dolera i Diego Martín

 

3:15 H.-“REC4:Apocalipsis”(2014)- 95 min.

Director: Jaume Balagueró

Intèrprets: Manuela Velasco i Héctor Colomé

 

 

 

I A MÉS A MÉS.....

 

 

L´EMPRESA CAZCARRA DEDICATS AL MAQUILLATGE PROFESSIONAL CINEMATOGRÀFIC MAQUILLARÀN TERRORÍFICAMENT

 

EL PÚBLIC INTERESSAT EN SER MAQUILLAT COM A ZOMBI, S´HA DE POSAR EN CONTACTE

AMB L´ÀNGELS GELABERT (HORARI MATINS DE DILLUNS A DIVENDRES)

AL TELÈFON   933484770 

 

EL PÚBLIC SERÀ OBSEQUIAT AMB UNA CERVESA

PER GENTILESA DE CERVESES MORITZ

 

ES PODRÀ SOPAR AL TEXAS A MOLT BON PREU GRÀCIES

ALS RESTAURANTS PICA PICA I SABES UNA COSA

 

PODREM SORTEJAR SAMARRETES

PER GENTILESA D´ANNEXIA SHIRTS

 

 

VINE A PASSAR- T´HO DE POR

 


 

A PARTIR DEL PROPER DIVENDRES 9 D'OCTUBRE
ARRIBARÀ AMB HONORS D'ESTRENA / "REESTRENA"


UN FILM QUE NO PASSA DESAPERCEBUT
ALS ULLS DELS MILLORS FESTIVALS DEL MÓN.

 

EL VIRUS DE LA POR

 Una pel·lícula de Ventura Pons

 

 

Una canya de relat sobre com ens estem convertint en
cada cop més imbècils. Déu meu, quanta veritat!
(THOMAS SPIEKER)

 

 

Concisa i precisa, posa el dit a la llaga d'un present on
cada gest pot ser acusació…establint un sofisticat joc
amb la percepció de l’espectador.
(EL PAÍS)

 

 

El director afronta l'adaptació amb la saviesa que li
donen 26 llargs a les seves esquenes. Però també amb
la seva habitual necessitat de veure clar.
(LA VANGUARDIA)

 

més informació: www.venturapons.cat

 


 

1er.ANIVERSARI DELS CINEMES TEXAS

 ELS TEXAS FAREM 1 ANY

I HO VOLEM CELEBRAR AMB TU !!

 

 

 

El dijous 17 de Setembre

et convidem al Texas a les 22:00 h.,

a la projecció d'una pel·lícula sorpresa.

I després... Festa a la sala Luz de Gas.

 

Vine a la taquilla del Texas

a partir del 14 de Setembre

per recollir la teva invitació.

 

Gràcies a tots els nostres

espectadors/es que han fet possible

aquest somni dels Texas.

 

 

Una abraçada a tothom !!

 

 


 

DIMARTS 21 D´ABRIL

L´ACTRIU PROTAGONISTA AINA CLOTET I LA PRODUCTORA I GUIONISTA ANNA SOLER-PONT PRESENTARÀN A LES SESSIONS DE LES 18:00 H. I DE LES 20:00 H.

"RASTRES DE SÀNDAL"

UN HIT DEL NOSTRE CINEMA!

 


RASTRES DE SÀNDAL ha estat projectada a dotze festivals internacionals i ha obtingut dos premis del públic (Montreal Film Festival 2014 i Cinequest Film Festival 2015 de Califòrnia); el Premi Gaudí 2015 a Millor Pel·lícula Catalana i premi al Millor Guió Adaptat del Círculo de Escritores Cinematográficos 2015.

 


 

"ESPECIAL HAYAO MIYAZAKI"

El divendres 17 i fins el diumenge 19 d´abril projectarem un especial , amb tres de les seves pel.lícules més emblemàtiques: "EL MEU VEÍ TOTORO" (1988), "ARRIETY" (2010) i "EL VENT S'AIXECA" (2013), 
en 
versió original subtitulada en català 

Horaris:
 "El meu veí Totoro". Sessió a les 16:00 h.

"Arriety i el món dels diminuts". Sessió a les 18:00 h.
"El vent s´aixeca". Sessió a les 20:00 h.

 


 

PETITES JOIES (QUASI) OBLIDADES 

"LA PLAGA"

DIMARTS 14 D'ABRIL

PRESENTARÀ LA SEVA DIRECTORA NEUS BALLÚS

I TAMBÉ ES PRESENTARÀ EL LLIBRE “EL PRODUCTOR ACCIDENTAL”,
BASAT EN LA PEL.LÍCULA, PER PART L´AUTOR  PAU SUBIRÓS 
I L'EDITOR JORGE HERRALDE.

CINEMA I LITERATURA, UNA GRAN SESSIÓ!

PREMIS GAUDÍ:

MILLOR PEL.LÍCULA CATALANA, MILLOR DIRECCIÓ
MILLOR GUIÓ I MILLOR MUNTATGE 

NOMINADA ALS GOYA: MILLOR ÓPERA PRIMA

NOMINADA ALS PREMIS EUROPEUS DE CINEMA

FESTIVAL DE DORMUNDT-COLONIA (ALEMANYA): MILLOR ÓPERA PRIMA

PREMI SANT JORDI: MILLOR ÓPERA PRIMA

FESTIVAL DE NANTES (FRANÇA): MENCIÓ ESPECIAL DEL JURAT

FESTIVAL DE TORINO (ITÀLIA): PREMI INTERFEDI

 


Sinopsi:

Raül, un camperol, intenta fer producció ecològica i contracta a Lurie perquè l´ajudi. Lurie fa lluita lliure, però per guanyar-se la vida ha de treballar del que li surti. Les històries dels dos van entrellaçant-se amb les de tres dones solitàries: Maria, una vella que ha de deixar la seva casa per a viure en una residència d'avis; Rose, una infermera filipina que acaba d'arribar al país; i Maribel, una prostituta que cada vegada té menys clients. Els destins de tots aquests personatges es cruen a mesura que l'estiu avança.

La Plaga és un sorprenent fresc de la vida a la perifèria de Barcelona. Els protagonistes no són actors, sinó que s'interpreten a si mateixos, després d'haver treballat amb la directora durant més de quatre anys. 
Aquest llarg procés li ha servit a Ballús per mostrar l' incertesa i l'esperit de rebel·lia que caracteritza els temps de la crisi

NEUS BALLÚS

Llicenciada en comunicació audiovisual, màster en documental de creació 
per la Universitat Pompeu Fabra.
Té gran experiència com a realitzadora i muntadora de documentals. 
Ha estat editora i presentadora dels Informatius de 8tv..
El 2011 va ser seleccionada per participar en el Talent Campus de la Berlinale.
Es cofundadora amb Pau Subirós de la productora El Kinògraf.

FILMOGRAFIA

2005 - L´avi de la càmera (Curt)
2007 - Quan plovien bombes (Curt Documental)
2008 - Barcelona, any zero (TV- Sèries documental)
2009 - Barcelona, any 1 (TV Sèries documental)
            2009 - Immersió
2012 - Ferida arrel: Maria Mercè Marçal
2013
 - La Plaga

 

SOBRE EL LLIBRE: EL PRODUCTOR ACCIDENTAL

El productor accidental explica les peripècies d'un productor novell: les dificultats de finançar, organitzar i distribuir una pel·lícula. Utilitzant com a fil conductor la seva pròpia experiència com a productor de “La Plaga” de Neus Ballús que va ser estrenada en la Berlinale i va collir un ampli reconeixement internacional, l'autor s'endinsa en els detalls d´un ofici bastant desconegut, que ell va aprenent-ho sobre la marxa.

Amb un estil àgil, fluït i ple d'humor, Pau Subirós compon una narració trepidant que ens porta des de les primeres reunions de guió fins a l'estrena de la pel·lícula als cinemes i la seva circulació pels festivals de mig món; una successió d´esdeveniments inesperats que aprofita per examinar amb agudesa els engranatges, els perquès i els forats negres de la creació cinematogràfica. Pau Subirós, afirma que“El productor accidental” és el llibre que li hagués agradat llegir abans d´emprendre l´aventura de produir una pel.lícula”
 

PETITES JOIES (QUASI) OBLIDADES 

"CRAVAN vs CRAVAN"

 

 

DIMARTS 7 D'ABRIL A LES 20:00 H.

AMB LA PRESÈNCIA DEL SEU DIRECTOR ISAKI LACUESTA
 

FESTIVAL DE SITGES 2002
Millor pel.lícula
Millor director revelació

 

PREMI SANT JORDI 2003
Millor Òpera prima

 

 

 

Sinopsi:

El 1918, Arthur Cravan, poeta i boxejador desapareix en el golf de Mèxic sense deixar rastre. En l'actualitat, un altre boxejador i artista, director de cinema, Frank Nicotra, inicia una recerca darrera dels misteriosos passos de Cravan des de Suïssa fins a Mèxic, passant per París, Londres i Barcelona. 

Retrat emocionant. Una de les propostes més intel.ligents del cinema 
espanyol dels últims anys”. 
Mirito Torreiro- El País

 

ISAKI LACUESTA

Girona, 1975. Estudia Comunicació Audiovisual a la UAB. Després del màster en Documental de Creació de la Universitat Pompeu Fabra, estrena el 2002, “Cravan vs Cravan”. Guardonat en diversos festivals internacionals, la crítica li atorga "millor òpera prima", el Premi Sant Jordi de RNE. Les seves pel·lícules -“La llegenda del temps” (2006), “Els condemnats” (2009) i “La nit que no acaba” (2010)- també són aclamades en diversos certàmens. En 2011 guanya la Concha d'Or al Festival de Sant Sebastià amb “Els passos dobles”, llargmetratge protagonitzat per Miquel Barceló. A més, col·labora en premsa i compagina el cinema amb la docència. La seva última pel.lícula, “Murieron por encima de sus posibilidades”, protagonitzada per Sergi López i José Coronado, es va presentar  amb gran èxit a l´últim festival de Sant Sebastià.


Filmografia

2002  Cravan vs Cravan 
2006 
 La leyenda del tiempo 
2009  
Los condenados 
2011  
Els passos dobles 
           2011 
El cuaderno de barro 
2013  
El moviment perpetu
2014  Murieron por encima de sus posibilidades


 

PETITES JOIES (QUASI) OBLIDADES 

"ELS SENSE NOM"

 

DIMARTS 31 DE MARÇ A LES 20 H.

FESTIVAL DE SITGES 1999

MILLOR PEL.LÍCULAS
MILLOR ACTRIU (EMMA VILARASAU)
MILLOR FOTOGRAFIA (XAVI GIMÉNEZ)

FANTASPORTO 2000
MILLOR DIRECTOR (JAUME BALAGUERÓ)

GÉRARDMER FILM FESTIVAL
MILLOR PEL.LÍCULA
MILLOR DIRECTOR
PREMI ESPECIAL DEL JURAT

 

 PREMIS BUTACA 2000

MILLOR ACTRIU (EMMA VILARASAU)

 


 

Sinopsi:

Cinc anys després de l'assassinat d'una nena, quan la seva mare ha començat a estabilitzar-se, una trucada telefònica torna a sacsejar la seva existència: "Mamà, sóc jo... Venen a buscar-me".  Ajudada per un periodista expert en temes d'ocultisme, la mare busca desesperadament l'aterridora veritat oculta: un grup de gent que s'amaga, rebutjant el seu propi nom, que coneix la ciència empírica del mal. Cases abandonades i aïllades plenes de secrets: un parany d'una maldat abominable

 JAUME BALAGUERÓ

Estudià Ciències de la comunicació, i després d'un breu període com a periodista, va estudiar a l'Escola de cinema de Barcelona.

Debutà amb “Els sense nom” (1999), basada en una novel·la de Ramsey Campbell. Va ser presentada en múltiples festivals de cinema d'arreu del món, recollint molts premis destacant el de Millor pel·lícula del Festival Fantasia (el festival més important de cinema fantàstic d'Amèrica del Nord). Tres anys més tard, hi va retornar amb “Darkness” 
(2002), la seva primera pel·lícula en anglès. La tercera, “Fragile” , una història de fantasmes protagonitzada per Calista Flockhart, es va estrenar el 2005, després d'haver co-dirigit un documental de música rock  “OT La pel.lícula” (2002). El 2007, va sorprendre amb REC, un èxit aclaparador que seria seguit per REC 2 (2009) i l´any 2014 REC Apocalypse. L´any 2011 “Mientras duermes”, interpretada per Luis Tosar i Marta Etura.

Filmografia

Els sense nom
Darkness
Fragile
REC
REC2
Mientras duermes

REC Apocalypse

DIMARTS 24 DE MARÇ A LES 20:0 

 

 


 

PETITES JOIES (QUASI) OBLIDADES 

"GARBO, L'ESPIA"

 

PREMI GOYA MILLOR DOCUMENTAL 2009

PREMIS GAUDI MILLOR DOCUMENTAL I MILLOR GUIÓ
“GIRALDILLO DE ORO”- MILLOR DOCUMENTAL EUROPEU

 


 

Sinopsi:

Madrid, 1940. Joan Pujol, autodidacta, gerent d'una granja de pollastres, conserge d'Hotel, comença a planejar la seva contribució al "benestar de la humanitat", i decideix oferir-se als britànics per ajudar-los, però el seu ingenu pla fracassa.

En lloc de desanimar-se i abandonar, aconsegueix convèncer als nazis que pot espiar per a ells. Sorprenentment el contracten i el seu nom en clau serà: Arabel.

Després d'una sèrie d'aventures, Pujol és localitzat per la Intel·ligència Britànica, 
que el converteix en Agent doble. Nom en clau: Garbo 

 EDMON ROCH

Periodista i llicenciat en Història de l'Art. Ha escrit, dirigit i produït cinc curtmetratges, entre els quals destaca el multipremiat "Blood" (1994).

El seu únic llargmetratge és el multipremiat "Garbo, l'espia". La prestigiosa revista Variety, el va considerar "el documental més important dels últims anys".

La seva faceta més coneguda és la de productor amb una gran trajectòria destacant: “Barcelona” de Whit Stillman, “El efecto Mariposa” de Fernando Colomo, “Seven years in Tibet” de Jean- Jacques Annaud, “The last days of disco” de Whit Stillman, "El perfum" de Tom Tykwer, "Bruc. El desafiament" de Daniel Benmayor, "Les aventures de Tadeo Jones" de Enrique Gato" i “El niño” de Daniel Monzón, guardonada 

en els Premis Gaudi i Goya.  


 

 PETITES JOIES (QUASI) OBLIDADES

 

"LA PIEL QUEMADA"

UN TÍTOL CAPDAL DEL CINEMA CATALÀ 

DIMARTS 17 DE MARÇ A LES 20:00 H.

AMB LA PRESÈNCIA DE JOSEP MARIA FORN
 

 

 GUANYADORA DEL FESTIVAL DE MONTREAL I DEL FESTIVAL DE BIARRITZ

FOTOGRAMAS DE PLATA 1968: MILLOR ACTOR (ANTONIO IRANZO)
CÍRCULO DE ESCRITORES CINEMATOGRÁFICOS 1969:
MILLOR GUIÓ (J.M. FORN)- MILLOR ACTRIU (MARTA MAY)

 

 

 

Sinopsi: 

 

En un indret de la Costa Brava, un paleta comença la seva jornada de treball. 
Al mateix temps, en un poble d'Andalusia, la seva dona i els seus dos fills inicien el viatge per reunir-se amb ell. Després d'uns mesos en solitari, 
l'home ha aconseguit llogar un lloc per viure. 
Una petita aventura amb una turista belga li descobreix un món insospitat.

Un testimoni sobre la inmigració andalusa a Catalunya, convertida en una pel·lícula imprescindible i de culte.

 

Josep Maria Forn

Director, 15 llargmetratges i 8 curs. Guionista, 18 llargmetratges i 19 curts. Productor, 30 llargmetratges i 62 curts. President d’honor de la PAC. Ex director general de Cinema de Catalunya (1985-1989)

De tota la seva filmografia, destaquen “Muerte al amanecer” (1961); “La vida privada de fulano de tal” (1961); “La piel quemada” (1966), “Companys, procés a Catalunya” (1979) amb la que partcipà al Festival de Cannes, guanyà la Càmera d’or al festival de Cartagena de Indias i el premi a la interpretació masculina al Festival de Bangalore. “Subjudice” (1998), Premi del Festival de Màlaga i “El coronel Macià” (2006) amb 7 nominacions als Premis Barcelona i el premi Internacional (2009) del Festival d’Argeles.

De les pel·lícules produïdes, destaquen, “La ciutat cremada”, “Ocaña, retrat intermitent”, "El Vicari d'Olot", “Serenata a la luz de la luna”, “La festa dels bojos”,
"Un cos al bosc"...

La seva extensa carrera ha sigut reconeguda amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, el Premi extraordinari de Sant Jordi de RNE, el Premi Extraordinari de Memorimage, i el Gaudí d'Honor el 2010.

FILMOGRAFIA:

2006 EL CORONEL MACIÀ
1998 SUBJUDICE
1990 HO SAP EL MINISTRE?
1979 COMPANYS, PROCÉS A CATALUNYA
1969 LA RESPUESTA
1966 LA PIEL QUEMADA
1964 LA BARCA SIN PESCADOR
1963 JOSE MARIA EL TEMPARNILLO
1962 LA RUTA DE LOS NARCÓTICOS
LOS CULPÀBLES
¿PENA DE MUERTE?
1960 LA VIDA PRIVADA DE FULANO DE TAL
1959 MUERTE AL AMANECER
1957 LA RANA VERDE
1955 YO MATÉ

 


 

LA DIRECTORA CLAUDIA LLOSA ASSISTIRÀ ALS CINEMES TEXAS PER PRESENTAR LA SEVA PEL.LÍCULA: "NO PLORIS, VOLA", EL DIJOUS 12 DE MARÇ A LES 18:00 H.

  

El dijous 12 de març en la sessió de les 18:00 h. comptarem amb la presència de la directora Claudia Llosa que ens presentarà la pel.lícula: "No ploris, vola".

Claudia Llosa que va guanyar l´Os d´Or al Festival de Berlin amb la seva anterior pel.lícula "La Teta Asustada", reflexa en "No ploris vola", la difícil relació d´una mare amb el seu fill i de com la vida els portarà a reconciliar-se.

La pel.lícula està interpretada per Jennifer Connelly, Mélanie Laurent i Cillian Murphy.

No perdis l´oportunitat de conèixer-la. Es una gran cineasta i una gran persona.

T´hi esperem!

Cinemes Texas (C/ Bailèn, 205). Preu: 3 €

 

 


 

  

PETITES (QUASI) OBLIDADES

DIMARTS 10 DE MARÇ A LES 20:00 H.

“SOBRE LA MARXA”

AMB LA PRESÈNCIA DEL SEU DIRECTOR JORDI MORATÓ

- Premi iberoamericà Fénix al Millor Llargmetratge Documental.
- Premi al Millor Llargmetratge Documental. 
- Premi a la Millor Opera Prima. Visual Cine Novísimo. 
- Premi del públic a la millor pel·lícula. ( D’A Festival de Cinema d’Autor)
- Menció especial del premi del públic. (Festival de Màlaga). 
- Premi del públic a la millor pel·lícula i Premi del jurat a la millor contribució tècnico-artística. ( Trento Film Festival, Itàlia).
- Menció especial del Jurat. MED Film Festival, (Roma, Itàlia). 
- Filmmaker Festival Internazionale di Cinema (Itàlia).
- Premi a la Millor Pel·lícula de Naturalesa i Cultura. ( Bilbao Festival)


Sinopsi:

És la història d’un home que va crear una selva al costat de l’autopista. Va aixecar al bosc, amb les seves mans, construccions tant belles com inversemblants. I de com va acabar reduint-les a cendres per tornar a reconstruir-les, durant dècades. En “Garrell”, àlies “Tarzan d’Argelaguer”, no el guia cap propòsit aparent, tret del seu lema: anar fent “sobre la marxa”. Com diu ell mateix: “Aquí a la meva selva no em falta res. Aquesta serà la meva vida. No vull saber res més de l’home blanc civilitzat”.
 

Jordi Morató

Titulat per l’EMAV, com a Tècnic Superior en Realització d’Audiovisuals i graduat en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra, amb estudis a la Universidad del Cine de Buenos Aires. Treballa professionalment com a director, guionista i editor en cinema, videoart i arts escèniques. Sobre la marxaha estat seleccionat i multipremiat a més de 30 festivals internacionals a 20 països.

 

“És “L'inventor de la selva” el documental de l'any? Heus aquí un personatge fascinant” (Sara Brito)

“La pel·lícula és, i això és l'important, la puntual reformulació de cada un dels codis que configuren això anomenat cinema: la ficció, el documental, la transformació i degradació de la realitat, la memòria i l'oblit. I així, de sobte, una pel·lícula es pot convertir en símptoma d'alguna cosa nova. Un brillant documental”. 
(Luis Martínez, El Mundo)

"Un documental èpic sobre el vici de divertir-se (…) La pel·lícula més bella vista en el festival s'atreveix a postular sobre el sentit últim de l'existència: jugar sense parar."(Jorge Mauro de Pedro, La Vanguardia)

 

 


 

PETITES JOIES (QUASI) OBLIDADES

DIMARTS 3 DE MARÇ A LES 20:00 H.

“80 EGUNEAN”
de JOSÉ MARI GOENAGA i JON GARAÑO 

 Karlovy Vary International Film Festival

Montreal World Film Festival
San Sebastián International Film Festival
London Film Festival
Hamburg Film Festival
Cairo International Film Festival
Washington International Film Festival

 


 

Sinopsi:

Axun, una dona de 70 anys acudeix a l'hospital per cuidar a l'ex-marit de la seva filla. La seva sorpresa serà adonar-se que la dona que cuida al malalt del costat és Maite, la seva gran amiga de l'adolescència.

Aviat són conscients que la química entre elles segueix intacta. Es diverteixen i gaudeixen del retrobament fins que Axun descobreix que Maite és lesbiana.

Axun haurà de lluitar. A qui escoltar? 
Al cor, als sentiments que li desperta Maite, o a la raó? 

El fortuït retrobament de dues amigues (estupendes Aizpuru i Pagoaga) que portaven 50 anys sense veure's, des de l'adolescència, engega aquest melodrama delicat, sensible i ple de vida, amb les dosis de malenconia i poesia justes en les relacions humanes i els seus dubtes.

(Jordi Batlle- La Vanguàrdia)

JON GARAÑO

Filmografia 
2003- Sahara Marathon (Curt) 
2005- The Dragon House (Curt)
2006  Miramar St (Curt)
2008  FGM (Curt)
2008 On the line (Curt) 
2008 Asämara (Curt)
2010  80 Egunean

JOSÉ MARI GOENAGA

Filmografia 
2002- Tercero B (Curt)
2004- Supertramps
2005- Sintonia (Curt)
2007- Lucio
2010- 80 Egunean 
2014- Loreak (Flors)
(Nominada als Premis Goya- Millor pel.lícula)

 


 

PETITES JOIES (QUASI) OBLIDADES

UNA TROBADA MOLT EXCEPCIONAL ALS TEXAS!

LUIS EDUARDO AUTE

VINDRÀ EL DIMARTS VINENT DIA 24, A LES 20 H.

Luis Eduardo Aute

Tots coneixem LUIS EDUARDO AUTE com un dels grans cantautors espanyols, però ben pocs saben de la seva vinculació amb el barri de Gràcia a Barcelona. És on va viure una bona part de la seva joventut quan hi va arribar procedent de Manila, a les Filipines, on va néixer.

LUIS EDUARDO AUTE a més del seu vessant com a actvista cultural, músic i cantautor, és un gran creador: escultor, escriptor, pintor, poeta i també cineasta, amb uns treballs personalíssims, unes joies com les que projectarem per al públic dels TEXAS

UN PERRO LLAMADO DOLOR

LUIS EDUARDO AUTE realitzà pacientment 4.000 dibuixos durant 5 anys al voltant de l’artista i del model. Un gos que es relaciona amb Goya, Duchamp, Picasso, Sorolla, Romero de Torres, Frida Kahlo, Rivera, Dalí i Velázquez. L'excusa perfecta per a teixir un film excepcional que reflexiona d'una manera personal i única sobre l'Art, amb majúscules tot parlant del desig, la mort i l'art.


Filmografia Luis Eduardo Aute

Senses (curtmetratge, 1961)
Días de viejo color (1967)
Minutos después (curtmetratge, 1970)
Chapuza 1 (1971)
A flor de piel, (curtmetratge, 1975)
El muro de las lamentaciones, (curtmetratge, 1986).
La pupila del éxtasis (1989)
Un perro llamado Dolor (2001)
El niño y el basilisco (Curtmetratge, 2012)

 


 

2ª MARATÓ DE TERROR ALS CINEMES TEXAS
DISSABTE 21 DE FEBRER A LES 22:00 H.

T´ATREVEIXES A TORNAR-HI?


VENDA ANTICIPADA A LA TAQUILLA DELS TEXAS 
PREU PER SESSIÓ: 3 € -PACK DE LES 5 PEL.LÍCULES: 12 €- 

(C/ Bailèn, 205- Barcelona Tel: 933487748)
www.cinemestexas.cat

Després del gran èxit de la primera Marató de Terror que vam celebrar l´any passat, volem tornar a repetir l´experiència el dissabte 21 de febrer a partir de les 22:00 h. Projectarem cinc pel.lícules de terror, molt interessants i pràcticament inèdites, que han estat presentades en diversos festivals internacionals, totes en la seva versió original subtitulades en català.

Comptarem amb la col.laboració d´Annexia Shirts, que ens tornarà a cedir samarretes cinèfiles per sortejar, el restaurant mexicà “Sabes una cosa” ens facilitarà sopar a bon preu,  també comptarem amb l´empresa “Chocolate Fondue Eventos”, que oferirà xocolatada a altes hores de la nit,  la famosa empresa de maquillatge Cazcarra novament vindrà al Texas a maquillar terroríficament al públic i per gentilesa de Cerveses Moritz, podrem oferir a cadascun dels espectadors una cervesa. Els que siguin més valents i vinguin disfressats tindran dues cerveses.

Agraïm la col.laboració de les distribuidores de les pel.lícules: “Good Films” i “La Aventura Audiovisual”.

Una experiència terroríficament divertida!

No te la perdis!

-22:00 H.- “QUASI HUMANS” (Almost Human)
Director: Joe Begos EUA 2013- 80 min. amb Graham Skipper, Vanessa Leigh...

-23:30 H.- “V/H/S/2”
Director: Simon Barrett, Adam Wingard, Eduardo Sánchez, Gregg Hale, Gareth Evans, Timo Tjahjanto, Jason Eisener EUA 2013- 96 min. amb : Kelsy Abbot, L.C. Holt...

-1:20 H.- “SOM EL QUE SOM” (We are what we are)
Director: Jim Mickle EUA 2013- 105 min. amb Julia Garner, Bill Sage, Kelly McGillis....

-3:20 H.- “INVASIÓ ZOMBIE” (Cockneys vs Zombies)
Director: Mathias Hoene UK 2013 - 88 min. amb Michelle Ryan, Georgia King, Alan Ford...

-5:00 H.- PEL·LÍCULA SORPRESA!!!!!

 

 


 

PETITES JOIES (QUASI) OBLIDADES

“MADEINUSA”- DIMARTS 17 DE FEBRER A LES 20:00 H.
AMB L´ASSISTÈNCIA DE LA SEVA DIRECTORA CLAUDIA LLOSA

 

 
 
 
FESTIVALS:

FESTIVAL DE SUNDANCE  (SECCIÓ OFICIAL)
FESTIVAL DE LA HABANA (PREMI MILLOR GUIÓ)
FESTIVAL DE ROTTERDAM (PREMI FIPRESCI)
FESTIVAL DE MAR DE PLATA (PREMI MILLOR PEL.LÍCULA LLATINOAMERICANA)
FESTIVAL DE CINEMA DE MÀLAGA (PREMI MILLOR PEL.LÍCULA LLATINOAMERICANA)
FESTIVAL DE LIMA (MILLOR ÓPERA PRIMA)
FESTIVAL DE CARTAGENA (MENCIÓ ESPECIAL I PREMI MILLOR ACTRIU)

Una nena viu en un poble perdut de la serralada del Perú. Seguint una antiga tradició, els veïns d'aquest poble creuen que, si Crist està mort des del Divendres Sant a les tres de la tarda fins al Diumenge de Resurrecció, no els veu i, en conseqüència, durant aquest temps poden cometre qualsevol pecat sense sentir cap remordiment. 

 

 Claudia Llosa

 

Nascuda a Perú l'any 1976 i afincada al barri de Gràcia de Barcelona, és neboda de l'escriptor Premi Nobel de Literatura Mario Vargas Llosa.
Es va donar a conèixer al públic internacional per la seva opera prima “Madeinusa”, aconseguint l'èxit i el reconeixement amb “La teta asustada”, que va obtenir al 2009, l'Ós d'Or en el Festival Internacional de Cinema de Berlín. Acaba d´estrenar “Aloft” (No ploris, vola), protagonitzada per Jennifer Connelly i Cillian Murphy.


I el proper dimarts 24, us oferirem una nova joia 
a
mb la presència d'un altre "gracienc", LUIS EDUARDO AUTE


 

PETITES JOIES (QUASI) OBLIDADES

 

8 Títols amb 4 cineastes "Graciencs":
LUIS EDUARDO AUTE, JAUME BALAGUERÓ, CLAUDIA LLOSA i VENTURA PONS

"OCAÑA, RETRAT INTERMITENT" obrirà el cicle, el proper 
dimarts dia 10 de febrer a les 20h, amb la presència 
de VENTURA PONS i JESUS PÉREZ OCAÑA "EL SEVILLA"
(germà bessó d'OCAÑA)

 

 

FESTIVALS:

Cannes, Potiers, Hyères, Montpellier, Bordeaux, Nantes, Lyon i CP/Paris (França); Berlín i Munic (Alemanya); Chicago, Miami, Philadelphia, San Francisco, AC/Los Angeles i LC/New York (USA); Tokio (Japó), Pekin (Xina), Mèxic D.F. i Monterrey (Mèxic), Cartagena de Indias, Bogotá i Medellín (Colòmbia); Newcastle (UK); Adelaide (Austràlia); Firenze, Bolonia i Torino (Itàlia); Tel-Aviv, Haifa i Jerusalem (Israel); Buenos Aires (Argentina); Caracas (Veneçuela); Varsòvia (Polònia); Brusel·les (Bèlgica); Luxemburg (Luxemburg); Osca, Málaga, Documenta Madrid, Festival REC i San Sebastián (Espanya)…

Premis: Premio de Especial Calidad del Ministerio de Cultura

En la pureza de Ocaña radica su carácter profundamente subversivo. Ocaña es un personaje rico, complejo, contradictorio. Ventura Pons lo ha entendido y ha hecho un filme nada llorón, tan arrogante como el personaje que retrata, un personaje que no es un bicho raro, ni una curiosidad expuesta en un escaparate, sino un ser absolutamente normal -con perdón- y decididamente entrañable.
Fernando Trueba


DE LA DIOSA OCAÑA A SEBASTIÁN EL MARTIR 

Ocaña -que en una entrevista se autocalificaba de "diosa Ocaña"- reproduce en su pequeño mito ramblero el catálogo esencial de aquel patetismo, desbordado para el siglo en un grito de libertad. Con esta figura insólita, que el filme de Ventura Pons desmenuza, uno tiene la sensación de que el franquismo murió definitivamente.
Terenci Moix

"Ocaña" es quizá la primera película parida en nuestro país, donde más claramente se respira un ambiente posfranquista. Dicho en otras palabras, donde más vivo aparece cierto clima de -no sé si llamarlo así- "liberalismo", inseparable de toda una tradición barcelonesa, y cuyo totem por excelencia son las Ramblas. (Algo que, dicho sea de paso, permite con lógica considerar como catalana una película donde lo único catalán de su lenguaje son los títulos de crédito.) Ahí reside su impacto en Cannes, 
sin ir más lejos.
José Luis Guarner

Avui, prop de trenta-vuit anys després, Ocaña, retrat intermitent continua sent el testimoni d’un temps políticament incorrecte que s’imposa com un esclat de vida davant la mediocritat del nostre present.
Àngel Quintana

 


 

El proper dimarts 3 de febrer a les 22:00 h. projectarem "El símbolo y el cuate", documental de Francesc Relea sobre les figures de dos mestres de la cançó popular SERRAT i SABINA, una gran parella!

Comptarem amb la presentació de Beni Cochambre del grup Hotel Cochambre, conegut Sabinista i Serratista afèrrim, que abans ens interpretarà cançons dels dos protagonistes. Preu de la sessió: 3 €.

Al finalitzar la projecció el public estarà convidat a una cervesa, per gentilesa de Cerveses Moritz.

 

 

 


 
 

Benvolguts/des amics/gues,

Estem molt contents de fer-vos saber que, des de demà, divendres 23 de gener, trobareu a la programació de cada dia "CIUTAT MORTA"
a la sessió de les 22:00 h.

 Us esperem demà divendres a la nit. 
Els seus directors XAVIER ARTIGAS i XAPO ORTEGA, presentaran el documental i al finalitzar la projecció faran un col·loqui amb el públic.
  

 
 

 

 DIMARTS 16 DE DESEMBRE 

SESSIÓ ÚNICA A LES 20:00 H 

PETITES JOIES (QUASI)

OBLIDADES

ROBERTO CASTÓN presentarà ANDER a la sessió

de les 20:00 h


Berlinale 2009 - Premi CICAE
 

Punta del Este 2009 - Millor Pel·lícula, Millor

Director, Millor Actor

Cinespaña Toulouse 2009 - Violette d'Or

Queer Lisboa 2009 - Millor Pel·lícula, Millor Actor

Mix Brasil Sao Pulo 2009 - - Millor Pel·lícula

Premier Plans Anger 2010 - Millor Actor

Mix Milano 2010 - Millor Pel·lícula

 

 

Sinopsi:

Ander viu en un caseriu d'un petit poble basc amb la seva mare i la seva germana. 
A causa d'un accident, es trenca la cama i es veu obligat a contractar temporalment a un immigrant peruà, José, per realitzar les feines agrícoles. L'arribada de José desperta la sexualitat d'Ander i per a la seva sorpresa s'enamora d'ell. 
Ander, que no havia estat conscient de la seva orientació sexual, malgrat tenir més de quaranta anys, comença a replantejar-se la vida i les relacions que ha tingut fins llavors.

 

ROBERTO CASTÓN

Llicenciat en Filologia Hispànica per l'Universitat de Santiago de Compostela i diplomat en Direcció Cinematogràfica pel Centre d’Estudis Cinematogràfics de Cantalunya. 

Començà realitzant curtmetratges: “Il·lusió òptica”, “La passió segons un ateu”, “Marieta”, tots amb àmplia trajectòria en festivals nacionals i internacionals. El 2006 crea la seva productora, Il·lusió Òptica, a Barcelona, amb la que ha dirigit els curts “Els requisits de Nati” i “Errudum sentitzen naiz (Em sento culpable)”. 
A través de la productora va gestionar la direcció del festival Zinegoak de Bilbao des de 2006 fins a 2011. 

El 2009 escriu i dirigeix el seu primer llarg, “Ander”, seleccionat a Panorama de la 59ª Berlinale i guardonat amb el premi CICAE. També ha rebut els premis a la millor direcció, millor interpretació masculina i millor pel·lícula del Festival de Punta de l'Est a Uruguai, la Violette d’Or en Cinespaña Tolosa de Llenguadoc, i més de 25 premis arreu del món. 

El 2014 estrena 
“Los tontos y los estúpidos" seleccionada en els festivales de Sant Sebastià, París i Roma.


 

 DIMARTS 9 DE DESEMBRE 

EXCEPCIONAL SESSIÓ ÚNICA A LES 20:00 H
DE LA MÍTICA PRIMERA PEL·LÍCULA DE CARLOS VERMUT, 
DIRECTOR QUE ACABA DE GUANYAR AMB "MAGICAL GIRL" 
LA CONXA D'OR (MILLOR FILM) I PLATA (MILLOR DIRECTOR) 
AL FESTIVAL DE SAN SEBASTIÀ

PETITES JOIES (QUASI)

OBLIDADES

DIAMOND FLASH

 

 

FESTIVAL DE SITGES (SPAIN)
STREAMS FILM FESTIVAL (European online Fest.) 
FESTIVAL RIZOMA (SPAIN)
FESTIVAL ABYCINE (SPAIN)

Sinopsi:

Violeta està disposada al que sigui per trobar a la seva filla desapareguda. Elena guarda un estrany secret. Lola vol saldar comptes amb el seu passat. Juana necessita que algú la vulgui sense condicions ni preguntes, i Enriqueta només busca que li facin riure. Aquestes cinc dones tenen alguna cosa en comú: totes estan relacionades amb Diamond Flash, un misteriós personatge que canviarà les seves vides per sempre.

"'Diamond Flash', o cómo hacer tambalear el cine español. Carlos Vermut estrena su extraordinario y sorprendente debut." 
Carlos Reviriego: Diario El Mundo

"Una de las películas más indefinibles, sorprendentes y extrañamente 
magistrales de la historia del cine español." 
Gerard A. Cassadó: Fotogramas

"Una de las producciones españolas que más me han impresionado últimamente. (...) una de las películas más negras, turbadoras y desesperanzadas que he visto." 
Marcos Ordóñez: Diario El País

"Una depurada, febril y brillante invitación al desconcierto. (...) la más soberbia aproximación al vértigo del cine reciente." 
Luis Martínez: Diario El Mundo

 


 

 

DIMARTS 2 DE DESEMBRE 

EXCEPCIONAL SESSIÓ ÚNICA A LES 20:00 H

PETITES JOIES (QUASI) OBLIDADES

El compositor Mauricio Villavecchia, autor de la música i nét de Madronita Andreu, creadora de les imatges d'aquest sorprenent testimoni que és 
UN INSTANT EN VIDA ALIENA, parlarà amb el públic a les 20:00 h.

 

 

Premi Goya – Millor Documental Festival de Venecia 

Sinopsi

UN INSTANT EN VIDA ALIENA és un documental format d'una selecció de les més de 900 bobines en 16 mm que va filmar Madronita Andreu, que suposa una autobiografia en cel·luloide, potser la primera en la història del cinema. Una vida que va des de 1920 fins als anys setanta i que ens introdueix en la vida d’aquesta família privilegiada de Barcelona, la del Dr. Andreu, i els seus nombrosos viatges enmig d’una època convulsa.

 

MAURICIO VILLAVECCHIA (Barcelona 1955). Compositor de música i productor discogràfic, treballa per cine, TV i dansa. El 1976 funda el grup Casavella fonamentat en les seves composicions. Als anys 80 viu als EE.UU, estudia master en música al New England Conservatory of Music. Quan torna a Barcelona es dedica a la docència i funda el grup Vox Populi i el seu primer disc es distingeix com a “disc català de l'any 1994”. Des de 1996 la seva productora Villavecchia Music es dedica a la composició i producció: músiques per televisió (logo sonor de TV3), espectacles de dansa (companyia Gelabert- Azzopardi), bandes sonores per pelicules (Iris) i documentals (Un instant en vida aliena) i músiques per exposicions (museo de la Setmana Santa de Conca i “Agua Recurso Unico” per l'Exposició Universal de Saragossa 2008).

 

 


 

 

 VINE A PASSAR-HO DE POR ALS TEXAS EL DISSABTE 29 DE NOVEMBRE

NIT DE TERROR:10 HORES DES DE LES 20:00h. FINS LES 6:00h.

VENDA ANTICIPADA A LA TAQUILLA DELS TEXAS PREU PER SESSIÓ: 3 € -PACK DE LES CINC PEL.LÍCULES: 12 €- 

(C/ Bailèn, 205- Barcelona Tel: 933487748)
www.cinemestexas.cat

Durant deu hores projectarem cinc pel.lícules emblemàtiques de terror, totes en versió original en anglès subtitulades en català.

Comptarem amb la col.laboració del restaurant mexicà "Sabes una cosa" que ens facilitarà sopar a molt bon preu, podrem gaudir de franc durant tota la nit de Cerveses Moritz, hi haurà sortejos gràcies a Annexia Shirts, que ens cedirà samarretes cinèfiles molt guapes i tindrem vàries sorpreses més....

Agraïm la col.laboració d'el Periódico de Catalunya i de les distribuidores Filmax, Acontracorriente Films, La aventura audiovisual i Good Films.


-20:00 H.- LA CABANYA EN EL BOSC (The cabin in the woods)
Director: Drew Goddard EUA 2012- 105 min. amb Kristen Connolly, Chris Hensworth...

-22:00 H.- "LA MATANÇA DE TEXAS" (The Texas chainsaw massacre)
Director: Tobe Hooper EUA 1974- 83 min. amb Marilyn Burns, Paul A. Partain...

-24:00 H.- "TU ETS EL SEGÜENT" (You´re the next)
Director: Adam Wingard EUA 2011- 96 min. amb Sharni Vinson, Nicholas Tucci....

-2:00 H.- "POSSESSIÓ INFERNAL" (Evil dead)
Director: Sam Raimy EUA 1981- 86 min.amb Bruce Campbell, Ellen Sandweiss...

-4:00 H.- PEL·LÍCULA SORPRESA!!!!!

                    

    


 

PETITES JOIES (QUASI) OBLIDADES

 

25 de novembre de 2014

La directora Carla Subirana presentarà NEDAR a la sessió de les 20:00 h.

 

 

Carla Subirana,

guionista i directora de cinema. Llicenciada en Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra, entra en contacte amb el món del cinema documental a través del director Jean-Louis Commolli. Ha treballat en diferents sectors de l'audiovisual, compaginant sempre cinema i televisió. Durant una llarga temporada col·labora amb diferents cineastes, entre ells, Joaquín Jordá.  


De la col·laboració amb cineastes dispars, en treu la seva pròpia visió del cinema i dirigeix la seva òpera primera 
Nedar (2008). Recentment ha estrenat un capítol titulat Madalena dins del llargmetratge Kanimambo (2011) produït per Hispanocine i Eddie Saeta. El 2010 funda Pandora Cinema amb la qual produeix el seu segon llargmetratge: Volar, l'escola de la guerra.


53 Setmana Internacional de Cine de Valladolid - SEMINCI
Secció Panorama Documental del Festival de Màlaga
Festival de Cine de Guadalajara (Mèxic)
Secció Fipatel del FIPA (Biarritz, França)
Festival Viva Manchester (UK)
Festival Docs Thessalonika (Grècia)
Spanish Film Festival d’Austràlia
Festival de Cine Internacional d’Uruguai
Mostra de Cine de Dones de Barcelona
Festival del Cine Espanyol de Cagliari (Itàlia)

Festival Inquiet de Picassent – Premi al Millor Documental
Premis Gaudí – Nominació Millor Documental

Sinopsi

Nadar és un viatge a través de les escletxes de la memòria de tres generacions de dones soles que s’enfronten a un secret guardat durant anys. Un avi afusellat el 1940 serà el punt d’arrencada d’una investigació que reflexiona sobre la pèrdua de la memòria col·lectiva i familiar (una àvia que va morir d’alzheimer i una mare que pateix la mateixa malaltia). Nadar és, en definitiva, un viatge a la recerca de la pròpia identitat.